Semiconductor industrie

Derustit oppervlaktetechniek voert diverse oppervlaktebehandelingen uit voor roestvaststaal in de sector Semi-conductor industrie. De behandelingen die Derustit oppervlaktetechniek gebruikt zijn:

 

 
De processen van Derustit zijn vrijgegeven door o.a.:

 

 

Elektrolytisch polijsten voor de semiconductor industrie

Het elektrolytisch polijsten van RVS producten voor de semiconductor industrie is een bewezen techniek die onderschreven wordt door vele wetenschappelijke studies, kennisinstituten en leading companies. De voordelen zijn legio en in de meeste gevallen kan het elk vergelijk op prijs en kwaliteit doorstaan.
 
Afmetingen van reeds aanwezige elektropolijstbaden:
    •    1000 x 1000 x 1000 in combinatie met ultrasoonbad en verwarmd deminwater 85 grd. C <10us/cm
    •    3240 x 2000 x 2000
    •    4970 x 1490 x 1500
    •    6270 x 1190 x 1650
    •    12.500 x 490 x 800
    •    5960/12940/14440 x 490 x 380 

Zuivergassystemen voor onder andere voor de micro-elektronica en chipproductie. En het beperken van vrije stof- en metaaldeeltjes. Stofvrije reinigbaarheid. Gladde en schilfervrije oppervlakken.

 

Beitsen en Passiveren voor de semiconductor industrie

Bij het beitsen van RVS in de semiconductor industrie wordt het roestvaststaal behandeld met een beitsmiddel, bestaande uit o.a. waterstoffluoride en salpeterzuur. Hierdoor worden alle carbides en ijzerdelen als het ware "opgegeten". Nadat het beitsmiddel haar werk gedaan heeft, wordt het RVS met koud, zuurstofrijk water onder hoge druk (190 bar) gereinigd. Dit is erg belangrijk; de opgeloste laag wordt verwijderd en op dat moment staat het materiaal weer open voor de reactie met zuurstof, waardoor de corrosiebestendige toplaag weer kan "aangroeien". Dit natuurlijke proces neemt doorgaans ca. 48 uur in beslag. Door het materiaal echter te behandelen met alleen salpeterzuur en het vervolgens weer met hogedruk te reinigen, wordt dit al na ca. 30 minuten bereikt. Deze laatste behandeling noemt men "passiveren". Als laatste volgt een spoeling met gedemineraliseerd water < 10 uS/cm. Het roestvast staal is nu weer geschikt voor gebruik en zal in deze conditie niet meer roesten, of beter gezegd niet meer corroderen.

 

Slijpen en Polijsten voor de semiconductor industrie

De afwerking van roestvaststalen eindproducten in de semiconductor industrie met complexe vormen gebeurt voor een groot deel handmatig.
 
Derustit Oppervlaktetechniek is gespecialiseerd in het leveren van precisiewerk bij dit slijpen-polijsten met de
hand met name als voorbewerking voor het elektrolytisch polijsten. Daarnaast heeft Derustit de mogelijkheid om slijpwerk eerst te beitsen en na het slijpen/polijsten chemisch of ultrasoon te reinigen en schoon te verpakken. Op deze wijze voldoet het slijpwerk van Derustit aan de hoogste kwaliteitseisen.

 

 
© Derustit 2018 | Realisatie Inzet Online