Geschiedenis Derustit

 

Derustit Holland is in 1986 opgericht en is vanaf dat moment gevestigd op het industrieterrein Kanaal in Heerenveen. De bij de oprichting betrokken partijen en vanaf dat moment in die hoedanigheid als commanditair vennoten verbonden aan de nieuwe BV, waren respectievelijk Metalfinish Sneek (volautomatisch slijpen van platen en buisprofielen), DIJBO cleaning Sneek (loonbeitsen en passiveren- dochter van Dijk& de Boer schoonmaakorganisatie) en Derustit Deutschland Dietzenbach (fabrikant van chemische reinigingsproducten, loonbeitsen en passiveren alsook electrolytisch polijsten).

Derustit Holland heeft als zodanig van meet af aan gefunctioneerd als zelfstandige firma met een eigen directie. In 1998 is Lammers BV (beitsen en passiveren) uit Winterswijk overgenomen en is er op de bestaande locatie nieuwbouw gepleegd. In tegenstelling tot de vestiging Heerenveen, waar alle disciplines uitgevoerd worden, wordt in Winterswijk gebeitst en gepassiveerd.

 

Nadat eerder DIJBO cleaning haar aandelen verkocht had aan Metalfinish, heeft deze op haar beurt de aandelen in 2006 overgedaan aan het toenmalige management van Derustit Holland welke op haar beurt de aandelen per januari 2017 heeft overgedaan aan de Deutsche Derustit.

 

Voor u uitgelicht

  SURFACE Campus 2018

  Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie 13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch.

  Future Past Glory

  Beeld ter ere van Jakoba Mulder (1900 – 1988) architect / stedenbouwkundige in Amsterdam. Onthulling 12 oktober - 17 uur Beatrixpark Amsterdam.

  The Rokin Bicycle Fence

  This stainless steel sculptural work designed by Frank Tjepkema has been placed along two metro entrances of the Rokin in Amsterdam...