Geschiedenis Derustit

 

Derustit Holland is in 1986 opgericht en is vanaf dat moment gevestigd op het industrieterrein Kanaal in Heerenveen. De bij de oprichting betrokken partijen en vanaf dat moment in die hoedanigheid als commanditair vennoten verbonden aan de nieuwe BV, waren respectievelijk Metalfinish Sneek (volautomatisch slijpen van platen en buisprofielen), DIJBO cleaning Sneek (loonbeitsen en passiveren- dochter van Dijk& de Boer schoonmaakorganisatie) en Derustit Deutschland Dietzenbach (fabrikant van chemische reinigingsproducten, loonbeitsen en passiveren alsook electrolytisch polijsten).

Derustit Holland heeft als zodanig van meet af aan gefunctioneerd als zelfstandige firma met een eigen directie. In 1998 is Lammers BV (beitsen en passiveren) uit Winterswijk overgenomen en is er op de bestaande locatie nieuwbouw gepleegd. In tegenstelling tot de vestiging Heerenveen, waar alle disciplines uitgevoerd worden, wordt in Winterswijk gebeitst en gepassiveerd.

 

Nadat eerder DIJBO cleaning haar aandelen verkocht had aan Metalfinish, heeft deze op haar beurt de aandelen in 2006 overgedaan aan het toenmalige management van Derustit Holland welke op haar beurt de aandelen per januari 2017 heeft overgedaan aan de Deutsche Derustit.

 

Voor u uitgelicht

  Van Triest kiest voor elektrolytisch polijsten.

  Na een grondige testperiode waarbij RVS bulktanktrailers inwendig zijn behandeld met diverse oppervlaktetechnieken waar onder; natstralen, diverse nanocoatings en elektrolytisch polijsten heeft de firma van Triest ervoor gekozen om al hun huidige en toekomstig nieuw te bouwen bulktanktrailers inwendig elektrolytisch te polijsten.

  The Kensington - London

  Beitsen op locatie. Gebouwd in Friesland geplaatst in Londen. Tijdens de bouw hebben de specialisten van Derustit Group het billboard gebeitst en gepassiveerd en na het plaatsen in Londen zijn de montagelassen ter plekke gebeitst en is het gehele billboard chemisch gereinigd. Het design is afkomstig van Zaha Hadid Architects, in opdracht van JCDecaux. Het betrof een unieke samenwerking, waarbij het doel was om nieuwe mogelijkheden voor mediaplatformen te creeëren; het heruitvinden van het billboard in de vorm van openbare kunst. Dit project werd uitgevoerd in samenwerking met CIG-Architecture Groningen.

  SURFACE Campus 2018

  Hét vakevent voor oppervlaktetechnologie 13 t/m 15 november 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch.